Тенденциите при трапезните маси и столове през 2023

alt
Модерните маси и столове 2023

Сега, когато всички прекарваме повече време у дома, е важно да обзаведем дом, който не само да е удобен и комфортен, но и да ни вдъхновява, да ни дава усещане за уют, топлина и сигурност.
Да имаме стилно и красиво жилище не е трудно. Невинаги е задължително да се обграждаме с дизайнерски или скъпи мебели. Просто трябва да следваме тенденциите и да се стремим да вложим лично излъчване и собствен стил.
И тъй като трапезарията е мястото, където се събира цялото семейство, е важно да я направим стилна и красива. Ето какви са тенденциите при трапезните маси и столове през 2023 г.

Трапезни маси – какво ще е актуално тази година

Кръглите маси ще бъдат тренд

Ако планирате да купите нови мебели за трапезарията, заложете на кръгла маса вместо квадратна или правоъгълна. Без значение какъв материал сте избрали, заменете всички остри ъгли с меки форми. Това ще създаде по-неформална и интимна атмосфера.

Кръглата маса е подходяща и ако имате малко пространство. Тя може да превърне и малкия кът в трапезария, защото се събира на места, където квадратна или правоъгълна маса не може. Тази форма е подходяща за приятелски събирания и задушевни разговори, защото всеки може да вижда спокойно останалите. И не можем да отречем, че има нещо толкова елегантно в една кръгла маса.

Модерната многофункционална маса

Трапезна маса? Бар – плот? Или бюро? Или всичко това?! Да. Универсалността е тренд през 2023 г. и вероятно ще остане такава в обозримото бъдеще. Заложете на мултифункционалната маса. Това е тенденция, която може да се обобщи най-добре като „Бюро през деня, работен плот и маса за хранене вечерта“.
Хората, които живеят на малки пространства, както и тези, които обичат да правят събирания с много приятели, ще се радват да чуят, че разтегателните маси се завръщат.

От Kamko.bg препоръчваме:
•   https://www.kamko.bg/produkt/mebeli/trapezariq/trapezni-masi/masa-havana/

Дървени трапезни маси са тук, за да останат

Зашеметяващите маси за хранене от дърво са вечна класика. Без значение от големината на пространството, дали са правоъгълни, кръгли или елипса, те да винаги на мода и се вписват във всеки стил.


Нашето предложение: https://www.kamko.bg/produkt/kare/mebeli-kare/masi/trapezni-masi-masi/masa-pure-nature-160×80-sm/

Мрамор за блясък

Любителите на лукса могат да заложат на мраморен плот за своята трапезна маса. В комбинация с метални крака, имате гаранция за бляскава зашеметяваща визия. Освен това мраморът е лесен за почистване и се нуждае от минимум поддръжка. С други думи, идеален е.

Трапезни столове – какво ще е актуално през тази година

Смесване на текстури и стилове

Отминаха дните на съвпадащите маси и столове и комплектите. Днес смесването на текстури, шарки и цветове може да добави топлина и характер към една трапезария. Какво ще кажете за неутралните тапицирани столове, съчетани с дървена маса от тъмно дърво? През тази година столовете ще се отличават с уникалния си дизайн, смели орнаменти, необичаен избор на цветове или атрактивни мотиви.

Пейките като алтернатива на стола

Колкото и необичайно да звучи, но пейките са едни от най-ексклузивните тенденции в трапезарията през 2023 г. Те са чудесен начин да осигурите повече място за сядане, но и изглеждат много елегантно.
С тях пестите пространство – просто ги слагате под масата. Освен това на пейка може да поберете повече хора около масата.

Тапицирани столове

Нека да сме честни. Много по – удобно и комфортно е да седите на мек тапициран стол, отколкото на дървен или метален без възглавничка. Освен това сами по себе си тапицираните столове добавят стил, класа и естетика към стаята, могат да бъдат в тон със завесите, килима или да заложите на неутрална цветова схема.
Цветните плюшени столове са една от най-големите тенденции в трапезарията през 2023 г., която може да преобрази всяка среда от обикновена в екстравагантна.

Тези и още много актуални тенденции за обзавеждането на вашия дом ще откриете в онлайн магазина на mebeli.kamko.bg