Актуалните цветове и тенденции в меката мебел

alt
Как да изберем подходящата за нас мека мебел

Меката мебел е на почит във всеки дом, предоставяйки висока степен на комфорт и възможност да се отдадете на заслужена почивка. Покупката на нов диван или кресло за дома може да бъде трудна задача, с толкова много стилове, материи и цветове, от които да избирате. Но за щастие процесът не е труден, когато имате експертни познания за  актуалните цветове и тенденции в меката мебел.


Затова в тази статия ще ви разкажем за всички модерни тенденции тази година, които си струва да вземете предвид, ако сте решили да обновите меката мебел във вашия дом. Прочетете следващите редове и открийте вдъхновението, от което се нуждаете, за да преобразите дома си, създавайки още по-уютна и хармонична атмосфера.

Актуалните цветове – от неутрални до дръзки и смели

Що се отнася до актуалните цветове в меката мебел тази година, те са на двата противоположни полюса. Еко стилът, инспириран от природата и екологичния начин на живот, е изключително модерен  в момента. Не случайно много интериорни дизайнери, вдъхновени от него, избират да заложат на неутрални и земни тонове в обзавеждането. Сред най-популярните цветове за дивани, кресла и табуретки, се нареждат тези в бежовата и сивата гама, които създават усещане за спокойствие и уют в дома. Едно от големите им предимства е, че те лесно могат да се съчетаят с останалите мебели в дома, допринасяйки за стилното и класическо излъчване на пространството.


Ако не сте почитатели на бежовото и сивото, това далеч не означава, че не може да сте в крак с тенденциите. Тази година много актуални ще са и някои по-смели алтернативи като маслено зелено, керемида, златисто жълто, както и комбинация на тъмно синьо с оранжево. Така че спокойно бихте могли да експериментирате и в тази посока, внасяйки повече цвят във всекидневната ви. Ако заложите на този вариант, уверете се, че меката мебел ще се комбинира добре с останалите елементи от обзавеждането, иначе рискувате да нарушите баланса.

Плетените мебели – гореща тенденция

Една интересна тенденция, която отново е вдъхновена от еко стила, това са плетените мебели. Креслата от ратан, особено в комбинация от с други акценти като плетени кошници или плетени маси, са гореща тенденция, която ще ви помогне да създадете един по-небрежен бохо стил в дома. Ако искате да запазите хола си по-стилен и класически, бихте могли да приложите този тренд при избора на градински мебели или мебели за терасата, например. Те ще изглеждат също толкова модерно.

Плюшът се превръща в предпочитана материя

Когато говорим за мека мебел, изборът на материя е ключов за удобството ѝ. Заради извънредната ситуация, в която светът се намира в момента и времето, което прекарваме в дома си, хората все повече оценяват мекотата и комфорта на дивана или креслото си. Затова и плюшът като материя набира изключително голяма популярност, именно защото предоставя всички тези предимства. Това кара много потребители, дори тези, които първоначално са се притеснявали за поддръжката, да избират мека мебел именно от тази материя. Така че ако и вие търсите именно тези характеристики за меката мебел в дома ви, струва си да помислите за плюш.

Ъгловият дизайн заместен от кресла

Добрите стари ъглови дивани, тази година ще бъдат заменени от комбинацията на диван с кресла. Креслата внасят повече стил и изисканост в пространството. За да направите тази комбинация още по-интересна, може да изберете диван в неутрален цвят, който да допълните с комфортни кресла в акцентен цвят. Ако пък сте от смелите, бихте могли да заложите на кресла с шарена дамаска, които ще направят интериора в жилището ви още по-интересен и разчупен.

Ниски или високи крачета да изберете?

По този въпрос тенденциите са категорични. Високите крачета ще бъдат предпочитаният избор, тъй като те предлагат едновременно стил и практичност. Дървените или металните високи крачета олекотяват пространство, а също така улесняват почистването с прахосмукачка или почистващ робот.


В онлайн магазина на Kamko.bg ще откриете подходящата мека мебел за вашия дом, която е едновременно удобна, но и в тон с тенденциите. Разгледайте нашите страхотни предложения сега!