Как да декорираме терасата или градината си за лятото?

alt
Може ли терасата да се превърне в любимо място за отдих

Слънцето най-накрая грее силно и нощите се скъсяват, което означава, че лятото вече е тук! Преди наистина да започне, е време да подготвите и оформите градината си. Ако пък живеете в блок или кооперация, вашата тераса може да се превърне в приказно място за релакс през топлите дни.


Подготвили сме ви най-добрите съвети и трикове в декора, които можете да направите, за да превърнете градината си в пространство, което няма да искате да напускате това лято. Това означава, че когато настъпи сезонът на барбекюто и студените коктейли, ще имате кът, за който всички съседи ще ви завиждат.

Външни мебели

Използването на мебели отвън е най-лесният начин да създадете уютно местенце във вашето градинско пространство. Важно е да избирате внимателно вашите външни мебели в зависимост от това, какво искате да постигнете и стила, който искате да следвате. Градинските пространства често се смятат за по-практични, но трябва да гледаме на тях като на всекидневните или други вътрешни помещения. Изберете мебели, които, макар и различни, да се допълват взаимно.

Външни килими

Не бихме могли да напишем статия за това как да декорирате градината си, без да споменем външните килими и колко невероятно те преобразяват пространството.


Външните килими са изработени от материали, които ги правят устойчиви на атмосферни влияния, което им позволява да издържат на дъжд и да изсъхнат бързо, за да не мухлясат. Килимите за открито са най-лесният начин да добавите атрактивен акцент към вашата тераса или градина, без да полагате грижи за озеленяване или градинарство. Освен това се почистват изключително лесно! Всички тези предимства ги правят предпочитан избор за тераси и открити пространства, а дори и за стаи. Възможностите за цветове и форми са много. А колекция Флат ви дава въможността да сменяте страната на своя килим! Да, точно така, двустранните модели имат пъстри дизайни, които са различни от двете страни и можете да ги обръщате, когато ви омръзнат!


Пътека на открито пък ви дава възможност да декорирате тераса, която е по-дълга или нестандартна форма. Дори малък размер би освежил много екстериора, без да го претоварва.
Разгледайте външни килими тук и изберете подходящия цвят сред огромно разнообразие, за да преобразите своето външно пространство и то на абсолютно достъпна цена!

Външни светлини

Светлините са идеалният елемент, с който да създадете романтична атмосфера към външната обстановка, за да бъде едновременно практично и стилно място за почивка.


Ако искате деликатно, меко осветление – изберете малки феерични лампички. Предимството  им е, че можете лесно да ги наслоите за драматичен ефект или да имате само една нежна редица. Изберете лампички на батерии, за да имате пълна свобода къде да ги поставите.

Декоративни пространства

Когато става въпрос за това как да украсите външното пространство, има много повече възможности, отколкото си мислите.


Първият и най-очевиден избор е да използвате цветя и зеленина, за да внесете свежи цветове и елегантност в градината. Изисква малко повече грижи и усилия, но красотата, с която те ще ви се отблагодарят си залсужава! Те създават настроение, а ярките цветове на останалите декорации ще са чудесен избор за комбинация с тях.


Воден обект в градината или пък малко фонтанче на терасата е друг различен и интересен елемент, който ще донесе величие и дизайнерски завършек на екстериора. Меките звуци на бълбукащата вода са истинска наслада за сетивата и ще ви потопят в пълен релакс.

Изкуствена трева

Колкото и да ни харесват жаркото слънце и сухото време, нашите растения не споделят същата радост. Особено нашата трева. Горещото лято е дългоочаквано и обичано от всички, но ще остави тревата ви кафява, суха и малко тъжна. Тревата и зеленината са най-важният елемент във всяка градина и са факторът, който прави вашата градина да изглежда перфектна.


Кой е най-добрият трик да избегнем това? Оформете градината си с изкуствена трева. Знаем, че това може да изглежда като грях за някои от вас, но изкуствената трева се произвежда в различни видове, които все повече наподобяват истинска трева.


Ако живеете в апартамент и вашата тераса е вашата градина, поставете изкуствена трева на пода или на стената и ще я превърнете в истински оазис, където да се наслаждавате на слънцето с приятели и коктейл в ръка, без да се притеснявате за нейното поливане.


Луксозна изкуствена трева Аполо се усеща като истинска трева и съдържа различни нюанси на зелено, за по-натурална визия. Освен това има дренаж, за да се отичане на водата.
Опитайте тези трикове и помнете, че най-малките елементи правят най-големите чудеса в дизайна!