Оригинални идеи за домашен офис

alt
Практични съвети за домашен офис

Работата от вкъщи е опция, която все повече хора предпочитат, тъй като им спестява значително повече време. В допълнение, настоящата извънредна ситуация принуди една голяма част от компаниите да ограничат броя на служителите в офисите си и те да работят дистанционно от домовете си. Ако и на вас ви се налага да се адаптирате към новата работна среда, в тази статия сме ви подготвили някои наистина практични идеи за домашен офис, които ще ви помогнат да увеличите продуктивността си, докато работите от вкъщи. Вижте кои са те:

Изберете локация за вашия домашен офис

Ако живеете в къща или просторен апартамент, добра идея е да отделите специална стая, която да използвате за офис. По този начин ще може да се изолирате от останалите хора вкъщи и да се фокусирате единствено върху работния процес.
Наясно сме, че не всеки може да си позволи да отдели цяла стая. По тази причина сме подготвили и практични идеи как да създадете домашен офис, ако разполагате с ограничено пространство. На първо място, открийте свободно кътче в дома си, по възможност близо до прозорец, за да имате достатъчно светлина. Препоръчително е да е в стая, където е спокойно и децата, семейството или съквартирантите ви няма да ви безпокоят.

Бюрото и столът – най-важните инвестиции

Никой не казва, че не може да работите на масата в хола или дори в леглото. Проблемът е, че тези “работни места” не са особено удобни и в дългосрочен план може да изпитате дискомфорт и болки в гърба. Освен това, ако отделите пространство, което да свързвате само с работа, ще ви бъде много по-лесно да се съсредоточите върху изпълнението на задачите си.
Затова, ако ще прекарате следващите поне няколко месеца, работейки от дома си, бюрото е едно от първите неща, в който да инвестирате. Добрата новина е, че може да намерите бюджетни и компактни офис бюра, които да поместите и в малкото свободно пространство, с което разполагате. Повечето бюра идват и с шкафчета и място, върху което да организирате офис принадлежностите и канцеларските материали. В случай, че не искате да инвестирате в бюро, може да използвате холна или трапезна маса, като обаче се уверите, че височината ѝ е подходяща.
Още едно от важните неща, които имат силата значително да подобрят комфорта на работното място, това са офис столовете. Обикновените трапезни столове или облегалката на дивана не са удачен избор. Препоръчваме ви да изберете удобен офис стол, който ще даде нужната опора на тялото по време на продължителен работен ден и ще ви помогне да запазите продуктивността си.

Придайте повече удобство и индивидуалност на вашия домашен офис

След като сте определили локацията и сте поставили бюро и стол, идва ред да декорирате новото си работно място, за да го направите по-уютно и приятно за работа. Ако бюрото ви е далеч от прозореца или работите до късно, ще имате нужда от допълнителна светлина. Подходящото осветление ще ви помогне да завършите задачите си, дори и ако ви се наложи да работите вечер.
Етажерка или малка библиотека е практично решение, което ще ви помогне да организирате пространството и да подредите – документи, канцеларски материали, принтера и т.н. Ако не разполагате с  достатъчно пространство стенните етажерки и лавици са добър вариант.
За да създадете още повече уют, може да добавите живо цвете, часовник – за да сте винаги в крак с времето и дори рамка с любима снимка или мотивиращо послание. Как точно ще сложите, зависи от вас и вашите предпочитания.
В онлайн магазина на Kamko.bg може да откриете достъпни и стилни офис бюра, удобни столове и разнообразие от декорации, за да създадете едно уютно работно пространство. Може да поръчате бързо и лесно онлайн или да посетите физическите обекти на KAMKO в София и Варна.

mebeli.kamko.bg използва бисквитки. Разглеждайки този сайт Вие се съгласявате с използването на бисквитки.