Как да изберем трапезни столове?

alt
Какви видове столове има?

В днешния забързан живот е важно да си създадем максимално удобство у дома. Технологичната ера забързва ежедневието ни и понякога пропускаме да се насладим на най-важните моменти в живота. Именно времето, когато сме със семейството и приятели. А къде се събираме най-често? Около трапезата, за да споделим свободното си време с най-близките ни хора. Традицията в България събира семейството и приятели около масата и това е така от векове. Имаме много празници и поводи, които празнуваме на богата трапеза и в продължение на часове. Именно затова е важно столовете да са удобни и подходящи за интериора в помещението. За да се отпуснат всички, трябва да им е комфортно и приятно. Ние от мебели Камко знаем това много добре и се опитваме да отговорим на всички вкусове и предпочитания за трапезни столове. Предлагаме столове за маса, които са ергономични, красиви и в различни интериорни стилове. Прави ли ви впечатление, когато сте на ресторант, бар или друго заведение, че столовете за маса са от съществено значение за добре прекараното време там. Има заведения за бързо хранене, където столовете са неудобни и това не е случайно. Това е така, защото нямат много места и не желаят клиентите им да се задържат много време. Има ресторанти, където обстановката и столовете са толкова приятни, че часовете минават неусетно в добра компания и направо не ви се тръгва. Значението на трапезния стол е от съществена важност за комфорта и добре прекараното време на хората около масата. Независимо дали са ви необходими за дома или за ресторант, трапезните столове трябва да бъдат подбрани с внимание. Те са мебел, на която седящият трябва да се чувства максимално удобно, за да се наслади на вкусната храна и разговорите с най-близките си. Ето защо, ще ви дадем някои насоки как да изберете перфектните столове за вашите нужди.

Какви видове столове има, според материала?

Започваме с различните видове материали, които се използват за производството на столове. Те имат значение не само за комфорта, но и за външния им вид, който трябва да се съчетае с останалата част от интериора.

Дървени столове

Както и при другите мебели, така и при дървените столове , може да попаднете на няколко разновидности откъм материали – ПДЧ, MDF и масив.

  • ПДЧ – означава пресовани дървени частици и е най-популярният материал за изработка на дървени мебели. Предлага лекота и по-ниска цена.
  • MDF – Medium Density Fibreboard (Дървесновлакнести плоскости със средна плътност) предлагат повече проветривост от ПДЧ, но също като него са леки и на достъпни цени.
  • Масив – Столовете от масив са най-добрият избор, ако предпочитате дървени такива. Това е така, защото естественото дърво е много по-издръжливо във времето и се амортизира доста по-бавно. А столовете са подложени на често и голямо натоварване.

Метални столове

Ако трябва да сме честни, металните столове са по-здрави и от дървените и също имат своите преимущества. Както всички знаем, металът е в пъти по-устойчив на натоварвания, влага и температура, което е гаранция за по-дълга употреба, особено в градина, двор или на друга отворена площ. Разбира се комфорта при ползване и външния им вид отстъпват на дървените и е по-трудно да се съчетаят с масата или специфичен интериор.

Видове столове

За да решите какво точно ви е необходимо, трябва да прецените дали ви е по-удобно да седите на мек или твърд стол. Както при дървените, така и при металните столове, седалката може да бъде тапицирана и напълнена с полиуретанова пяна с различна плътност. Това придава повече мекота и удобство. Но ако предпочитате твърди столове, заложете на модел, който не е тапициран. Същото важи и за облегалката. Тя също може да бъде тапицирана или не тапицирана. Принципът е същият, като при седалките. Стол с подлакътници предлага допълнителен комфорт, за да може напълно да се насладите на времето прекарано около масата. Трябва да се внимава при съчетанието с трапезна маса, защото подлакътниците трябва да са под плота на масата. Свържете се с нашите консултанти, за да получите нужната Ви информация. Предлагаме чудесни съчетания на трапезни столве с трапезна маса. Модели с крака от един цвят и материал, други които се допълват или акцентират и още много. Изключително подходящи комбинации от столове и маси в индустриален, класически и модерен стил.

Съчетайте столовете с цялостното обзавеждане на дома!

Последното, но не по значение, което трябва да премислите, е как да съчетаете трапезния стол с останалата част от дома си. При нас в мебели Камко се предлагат различни модели, както класически, така и модерни и екстравагантни. Излишно е да казваме, че ще откриете и всякакви дизайни и цветове, за които може да се сетите.

Как да избера правилните трапезни столове?

Не забравяйте, че при този вид мебели най-важното е удобството. Затова, бихме ви посъветвали да посетите нашите магазини в София и Варна, за да пробвате избраните модели. Така ще прецените дали са комфортни за вашите нужди и ще получите качествено обслужване и информация.

Поръчай онлайн от мебели Камко!

След като сте изпробвали желания модел и сте се уверили, че е подходящ за вас и нуждите ви, направете поръчка онлайн. Този метод на пазаруване е бърз и лесен, а мебели Камко ви предлага отлични цени и голямо разнообразие от мебели за трапезария . Можете да разчитате на бърза и сигурна доставка до дома ви, без значение от населеното място. Разгледайте нашия онлайн магазин за мебели и поръчайте новите си трапезни столове!

mebeli.kamko.bg използва бисквитки. Разглеждайки този сайт Вие се съгласявате с използването на бисквитки.